Novu godinu na glavnome gradskom trgu dočekalo 2000 Bjelovarčana

OKO DVIJE tisuće Bjelovarčana dočekalo je Novu godinu na glavnome gradskom trgu uz glazbu i vatromet, a gradonačelnica Đurđa Adlešić podijelila je okupljenima 500 boca šampanjca i oko 100 litara kuhanog vina.

U novogodišnjem slavlju jedna je osoba teže ozlijeđena i nekoliko lakše. Teže je ozlijeđen 34-godišnji Bjelovarčanin, kojemu je petarda eksplodirala u ruci i koji je ostao bez vrhova tri prsta. Jedno je dijete iz Kapelice pokraj Garešnice opečeno u eksploziji petarde, no riječ je o lakšim ozljedama.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i gradonačelnica Adlešić prijepodne su posjetili bjelovarsko-bilogorsku Policijsku upravu, gdje ih je načelnik Dražen Prapotnik izvijestio da je novogodišnje slavlje prošlo bez većih izgreda i s nekoliko manjih slučajeva remećenja javnog reda i mira.

Razbijena su stakla na trima poslovnim prostorijama. Dogodilo se sedam prometnih nesreća, a u tri su ozlijeđene četiri osobe, od kojih jedna teško.

Gradonačelnica Adlešić i župan Bajs obišli su i županijsku Vatrogasnu postrojbu te rodilište bjelovarske Opće bolnice, a troje je djece rođene u ovoj godini dobilo darove. Prvo dijete u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, beba Krešimir, rođeno jutros u 6,45 sati. Zori Prskalo iz Donjeg Vrapča to je četvrto dijete i prvi sin.

S ravnateljem bjelovarske Opće bolnice Miroslavom Čačijom župan i gradonačelnica obišli su i Hitnu službu bjelovarskoga Doma zdravlja, te kiruršku ambulantu Općine bolnice, gdje ih je voditelj kirurgije, primarijus Đuro Vlašić izvijestio da, osim amputacije tri prsta zbog eksplozije petarde, nije bilo težih ozljeda.

Pročitajte više