NVIDIA postigla povijesni maksimum u jednom danu

Foto: Press

24. svibnja, NVIDIA je objavila odlične rezultate poslovanja, nadmašivši očekivanja zarade i prihoda od prodaje. Tvrtka je priopćila kako potražnja za čipovima umjetne inteligencije i dalje raste. Kad su se tržišta sljedećeg dana zatvorila, dionice tvrtke skočile su za 24,4%, što predstavlja oko 184 milijarde dolara povećanja vrijednosti tvrtke u samo jednom danu, što je najveći jednodnevni dobitak bilo koje američke dionice.

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako trgovati cijenom dionica NVIDIA (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica”. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

Tvrtka sada ima vrijednost od oko 939 milijardi dolara – blizu je da postane prva tvrtka za proizvodnju čipova vrijedna 1 bilijun dolara, i sada se pridružila divovskim tvrtkama kao što su Apple, Microsoft i Tesla kao najbolje ocijenjene tvrtke.

Izvršni direktor tvrtke, Jensen Huang, rekao je da će postojeći hardver u podatkovnim centrima, vrijedan oko 1 bilijun dolara, biti zamijenjen AI čipovima, što će omogućiti tvrtki da u potpunosti zadovolji potražnju. Mnogi analitičari vjeruju da će razvoj umjetne inteligencije revolucionirati i računarstvo i imati značajan utjecaj na ljudske performanse.

Investicijske banke, nakon što su shvatile da će cijena tvrtke vjerojatno porasti, odmah su promijenile svoje ciljne cijene u roku od nekoliko sati od rezultata. JP Morgan je udvostručio ciljnu cijenu s 250 na 500 dolara, a Barclays je također povećao ciljnu cijenu na 500 dolara. Ove godine, Nvidia je skočila za 159,9%, ali mnogi investitori vjeruju da je to samo početak za ovu tvrtku.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

Izvori: Reuters, Al Jazeera, MarketWatch

CFD-ovi su kompleksni visoko spekulativni instrumenti, koji donose visoki rizik brzog gubitka novca zbog financijske poluge ili zaduživanja. Trebate dobro razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju i možete li podnijeti visoki rizik od gubitka svog vašeg investiranog kapitala. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. 83% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ukoliko nastavite investirati u ugovore za razliku (CFD) na virtualne valute, zapamtite da su vrijednosti izuzetno volatilne i mogu rezultirati značajnim gubicima kroz kratko razdoblje. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.

Informacije su samo u informativne svrhe i ne služe kao preporuka za donošenje investicijskih odluka. Trgovanje je rizično i nije pogodno za sve ulagače. Prije nego što donesete odluke o ulaganju, pročitajte uvjete financijske usluge i pobrinite se da razumijete rizike.

Pročitajte više

 

Pročitajte više