O zbrinjavanju komunalnog otpada na dubrovačkom području

GRADONAČELNICA Dubrovnika Dubravka Šuica i predstavnik njemačke tvrtke ´Jacob Becker´ Thomas Becker potpisali su danas u Dubrovniku sporazum kojim potvrđuju interes da zajedničkim ulaganjem riješe problem zbrinjavanja i prerade komunalnog otpada na dubrovačkom području.

Tvrtka ´Jacob Becker´ najstarije je njemačko poduzeće za zbrinjavanje otpada koje je zastupljeno u sedam europskih zemalja, a želi se uključiti i u poslovanje u Hrvatskoj prije svega u selektivnom prikupljanju vrijednih tvari, njihovu odvajanju i iskorištavanju kao sekundarnih sirovina, naveo je Becker.

Zamjenik gradonačelnice Srećko Kljunjak istaknuo je kako je riječ o prvom takvom projektu koji bi se u Hrvatskoj trebao realizirati do kraja ove godine, čime bi se riješili problemi gospodarenja komunalnim otpadom na dubrovačkom području, a buduće poduzeće zapošljavalo bi 30-ak radnika.

Buduće zajedničko poduzeće grada Dubrovnika i ´Jakob Beckera´, rečeno je, veliku će pozornost posvetiti informiranju javnosti o načinu zbrinjavanja i prerade otpada.

Pročitajte više