Video: U Japanu piloti teretnog zrakoplova poginuli u vatrenoj buktinji

DVA ČLANA posade teretnog zrakoplova američkog zrakoplovnog prijevoznika Federal Express poginula su u zrakoplovnoj nesreći koja se dogodila na tokijskoj zračnoj luci Narita u Japanu.

Nesreća se dogodila oko 6.50 sati ujutro po japanskom vremenu prilikom slijetanja velikog teretnog zrakoplova MD-11 tijekom slijetanja po vjetrovitom vremenu. Cijeli događaj snimila je jedna od nadzornih kamera na aerodromu Narita.

Na snimci se vidi neuspjeli pokušaj slijetanja zrakoplova koji se, nakon što je kotačima kratko dodirnuo pistu, odbio od tla pri tom se okrenuvši na lijevu stranu.

Lijevo krilo se odlomilo i zapalilo, a zrakoplov se u ogromnoj plamtećoj buktinji zaustavio nekoliko stotina metara dalje.

Oba člana posade na mjestu nesreće su prevezena u bolnicu, međutim tamo je potvrđeno da su mrtvi. Požar koji je zahvatio ostatke zrakoplova ugašen je nakon pola sata.

Prema neslužbenim informacijama, zrakoplovom je upravljao 54-godišnji pilot, a kopilot je bio star 49 godina. Japanski mediji prenose da je avion sletio po jakom vjetru. Japanska meteorološka služba ranije je objavila informaciju s upozorenjem o snažnim udarima vjetra na području zračne luke Narita.

Nakon nesreće uzletno sletna staza je bila zatvorena zbog čega je dio planiranih letova morao biti preusmjeren na druge destinacije.

R.I.
Foto: AFP

Pročitajte više