Oba uhićena odgovorila na Plenkovićev poziv na kavu

Screenshot: RTL

ANDREJ Plenković jučer je pozvao na kavu muškarce koji su uhićeni jer su ga kritizirali na Facebooku.

"Ja ih pozivan da dođu na kavu u Banske dvore pa da me malo upoznaju", kazao je Plenković. Dodao je da ga saslušaju pa ako ne promijene mišljenje o njemu, on će to poštovati. Napomenuo je i da nema nikakve veze s njihovim uhićenjima te da policija ne radi po nalogu politike.

Uhićeni politički neistomišljenici, 49-godišnjak iz Zadra i 72-godišnjak iz Briševa, poziv, kako se čini, ne misle prihvatiti.

"Ja to nisam doživio kao ponudu, nego čisto kao jedan govor na televiziji, neformalni dakle. To nije poziv, kao prvo. A drugo, koliko sam ja razumio, on tvrdi da ćemo mi promijeniti mišljenje. Jer, za 5 minuta ne znam kakav on mora biti sugestivan govornik da bi nekoga uvjerio za 5-10 minuta da promijeni o njemu mišljenje", rekao je za RTL Mladen Ćustić iz Briševa.

"Lijepo od njega, cijenim to, ali recimo za 15 godina da se nađemo. Ja živ, a on na svom mjestu i neka upravlja Europskom unijom. Ja mu želim da bude, kako se zove glavni, da zamijeni Ursulu van der Leyen i da me ugosti u Bruxellesu. On bi bio sretan, a i ja bi bio sretan da poživim tih 12 do 15 godina", izjavio je Hrvoje Vrkić iz Zadra.

Hrvoja kao bivšeg branitelja brine velika smrtnost u braniteljskoj populaciji.

"Hrvatski branitelji svaki tjedan, svaki mjesec umiru na desetine, razumijete? Najviše branitelja umire od 52. do 58. godine i to je veliki problem", upozorio je Vrkić.

Pročitajte više

 

Pročitajte više