Rusi uhitili dvojicu svojih vojnika zbog jezivih zločina

Foto: X

Dvojica ruskih vojnika privedena su zbog sumnje da su ubili pet ljudi u okupiranom dijelu Hersonske oblasti. Aleksandar Osipov i Aleksandar Kajgorodcev već su priznali zločine koje su počinili u selima Podo-Kalinovka i Abrikosovka, piše ruski medij Ura.ru.

Među žrtvama su dva policajca i načelnica sela Ljubov Timčak, koju je imenovala Rusija. Tijelo načelnice pronađeno je u srijedu, a na njemu su bile vidljive rane od vatrenog oružja, vatre i eksplozivne naprave. 

Policija je ubrzo dobila dojavu od zamjenika načelnika okruga Alešinski o pronalasku još dva spaljena i unakažena tijela muškarca i žene. Snage sigurnosti istog su dana uhitile osumnjičenike, a ubrzo se pokazalo da je riječ o ruskim vojnicima Aleksandru Osipovu i Aleksandru Kajgorodcevu. 

Jedan osumnjičenik već bio osuđen zbog ubojstva

Oni su priznali počinjenje zločina i progovorili o još dva ubojstva. Na temelju njihovog priznanja, u šumskom pojasu na izlazu iz sela Abrikosovka pronađena su spaljena tijela još dvojice muškaraca. Osumnjičenici su, prema nekim izvorima, služili u 144. motostreljačkoj brigadi.

Ruski Kommersant piše kako se pretpostavlja da su zločine učinili pod utjecajem alkohola. Inače, Kajgorodcev je podrijetlom iz Novosibirske oblasti, a već je ranije bio osuđen za ubojstvo. Dok je služio kaznu u koloniji, osuđen je i zbog sudjelovanja u trgovini drogom.

Nakon što je pušten na slobodu 2020., prekršio je niz zabrana, zbog čega je osuđen na šest mjeseci uvjetno. Sud je tada citirao informacije da je Kajgorodcev odrastao i odgajan u "normalnoj" obitelji te da nije imao zaostatke u tjelesnom razvoju ni bilo kakve mentalne nedostatke. Nije bio registriran kod psihijatra.

Pročitajte više