Obama i Medvjedev ne prestaju s međusobnim hvalama: Nas dvojica smo baš dobri!

BARACK Obama i Dmitrij Medvjedev izrekli su danas puste hvalospjeve na račun međusobnog odnosa na sastanku najmoćnijih svjetskih država G8 u francuskom gradu Deauvilleu.

"Zadovoljan sam kako se grade naši osobni odnosi, to bi moglo pozitivno utjecati i na međudržavne odnose", rekao je Medvjedev, dok je Obama dodao da su njih dvojica uvijek bili dobri.

Potom je Obama pohvalio Medvjedeva za napore u modernizaciji Rusije, kazavši da čini mnogo kvalitetnih stvari kako bi mu zemlja napredovala i još više učvrstila vezu sa SAD-om.  Lideri dviju velesila iznijeli su i zajedničku izjavu o borbi protiv terorizma.

Poslije bilateralnog susreta otišli su na radni doručak s ostalim šefovima zemalja G8. Mediji su zabilježili da su dva predsjednika pješke krenuli iz hotela u kom su razgovarali, a usput su ih pozdravljali mještani i turisti u Deauvilleu.

Međusobno komplimentiranje moglo bi loše "sjesti" Vladimiru Putinu, koji se planira opet kandidirati za ruskog predsjednika, a na tom putu najveća mu je zapreka upravo Medvjedev koji želi još jedan predsjednički mandat.

Pročitajte više