Obdukcija od 180 stranica: Bryant imao ozljede po cijelom tijelu, kći bila u dresu

Foto: Guliver Image/Getty Images/Instagram

PREMA nalazima obdukcije žrtava tragičnog pada helikoptera u kojem je, među ostalima, poginula košarkaška zvijezda Kobe Bryant, svih devet osoba umrlo je zbog ozljeda tupe traume. To su ozljede koje nastaju pri prijenosu energije udarca na tijelo pri čemu ne dolazi do kidanja kože.

U izvješću na 180 stranica također stoji da je pilot, 50-godišnji Ara Zobayan, bio negativan na drogu i alkohol. Uzrok nesreće se još uvijek istražuje.

Podsjetimo, 26. siječnja nedaleko od Los Angelesa srušio se helikopter u kojem su se nalazili Kobe Bryant, njegova 13-godišnja kći Gianna, dvoje njenih kolega, njihova rodbina i trener. Letjeli su na košarkaški turnir u mjesto Thousand Oaks, piše BBC.

"Svih devet žrtava poginulo je zbog tupe traume. Uzrok smrti je nesreća“, stoji u izvješću obdukcije.

Supruga tuži tvrtku u čijem je vlasništvu kobni helikopter

Bryant, petostruki NBA prvak, tijekom karijere igrao je za LA Lakerse i smatra se jednim od najvećih igrača u povijesti košarke. Umirovio se u travnju 2016., nakon 20-godišnje karijere. Njegova udovica Vanessa Bryant pokrenula je tužbu protiv tvrtke koja je u vlasništvu helikoptera. U tužbi se navodi kako pilot Zobayan, koji je također poginuo u nesreći, nije dobro procijenio vremenske uvjete prije polijetanja.

Prema službenim izvješćima, pilot je imao potrebne dozvole da leti uz pomoć instrumenata u uvjetima slabije vidljivosti. No, Federalna uprava za zrakoplovstvo nije izdala tu istu dozvolu kompaniji Island Express Helicopters u čijem je vlasništvu helikopter. Tvrtka je imala dozvolu za vizualno letenje, što znači da su piloti danju trebali moći vidjeti tlo i područje u krugu od 800 metara.

Sportski dres s brojkom 2

Izvješće o obdukciji Bryanta ima 17 stranica i navodi da je zadobio ozljede po cijelom tijelu, piše The New York Times.

"Ove su ozljede bile vrlo brzo, ako ne i trenutačno, smrtonosne", piše u obdukciji.

Njegova kći Gianna nosila je u trenutku nesreće košarkaški dres bez rukava s natpisom "Mamba 2" na prednjoj strani i "Bryant 2" na stražnjoj.

Pročitajte više