Obersnel: "Riječko Poglavarstvo neće odlučivati pod pritiskom"

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel izjavio je danas da riječko Gradsko Poglavarstvo, dok je on na njegovu čelu, neće donijeti ni jednu odluku pod pritiskom, nego na osnovi činjenica i zakona.

Obersnel je to kazao na nastavku sjednice gradskog Poglavarstva koja je jučer prekinuta kada je u prostoriju gdje se održavala sjednica, upao naoružani muškarac, zatočio članove Poglavarstva i dio novinara te zatražio rješenje svog imovinsko-pravnog problema.

Ispričavši se svima koji su jučer, obavljajući svoj posao, nazočili tom događaju gradonačelnik Obersnel kazao je da je u javnosti bilo dosta komentara, a da su neki bili i čudni.

"Nemam namjeru uvoditi dodatne mjere sigurnosti u prostore gradske uprave", rekao je riječki gradonačelnik, dodavši da ne želi raditi u gradskoj upravi uz detektore metala i naoružane zaštitare.

Obesnel je izrazio nadu da se jučerašnji incident neće ponoviti te ponovio da gradska uprava nije odgovorna za nevolje muškarca koji je svoje probleme pokušao riješiti prijetnjama.

"Da je gradska uprava i odgovorna za njegov problem, način na koji ga je on pokušao riješiti nije prihvatljiv", kazao je gradonačelnik Obersnel .

U prostoriju u kojoj se održavala sjednica Gradskog poglavarstva, jučer je oko 10 sati ušao Josip Šarić iz Rijeke, naoružan automatskom puškom i dvjema bombama. Članove Poglavarstva i dio novinara zatočio je, zatraživši hitno rješavanje svog problema.

Josip Šarić je punomoćnik Anite Duvnjak koja je 2002. kupila zemljište od privatnog vlasnika. Iako su prijašnji vlasnici bili obavješteni da će zona u kojoj se nalazi zemljište biti prenamjenjena iz građevne u zelenu površinu, o tome nisu obavijestili nove vlasnike koji se, radi umanjene vrijednosti nekretnine, sada smatraju oštećenima.

Gradska uprava ponudila je Šariću otkup zemljišta po cijeni iz kupoprodajnih ugovora, ali on, smatrajući da je šteta veća jer je uložio novac u uređenje terena, nije bio zadovoljan tom ponudom.

(Hina) xhsup ysp

Pročitajte više