Obilježena treća godišnjica smrti hrvatskog vojnika Josipa Briškog

Ilustracija: Davorin Višnjić/PIXSELL

POLAGANJEM vijenca i paljenjem svijeća na groblju Markovo polje u Sesvetama obilježena je treća obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog, koji je poginuo u Afganistanu kao pripadnik desetog hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru "Resolute Support".

Počast preminulom skupniku Briškom u Sesvetama odali su pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga (ZSS) OSRH predvođeni zapovjednikom brigadirom Ivanom Milošem i predstavnici Središta za međunarodne vojne operacije (SMVO) "Josip Briški" predvođeni zapovjednicom brigadirkom Anom Hajdić, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Centar za vojne operacije nosi ime po Briškome

U nazočnosti pripadnika SMVO-a brigadirka Hajdić u petak je položila vijenac ispred spomen-obilježja u Središtu za međunarodne vojne operacije "Josip Briški" koje od listopada 2019. godine nosi ime poginulog pripadnika ZSS-a. Misa zadušnica za Briškog bit će služena 27. srpnja u crkvi Hrvatskih mučenika u Udbini.

Briški je bio pripadnik desetog hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru "Resolute Support" u Afganistanu. Preminuo je 24. srpnja 2019. od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu. Postumno je odlikovan zlatnom Domovinskom medaljom.

Pročitajte više