Obitelj dječaka koji je upucao profesora u BiH poznata Centru za socijalni rad

Foto: Pixsell

Obitelj dječaka koji je danas pucao na profesora u OŠ Lukavac Grad u BiH poznata je Centru za socijalni rad, javlja N1 BiH.

Predstavnica Centra za socijalni rad Amira Hodžić izjavila je kako su u okviru svojih ovlasti poduzimali sve potrebne aktivnosti, uključujući upućivanje na druge pružatelje usluga.

"Ali, evo, eskaliralo je u najgorem obliku", izjavila je Hodžić.

"Vjerojatno će Centar preuzeti brigu o dječaku"

Istaknula je kako su u posljednje vrijeme zaprimili velik broj prijava vezanih uz vršnjačko nasilje i nasilje u obitelji, posebno nakon nedavnih tragičnih događaja u Srbiji.

"Taj problem je dosegao kritičnu točku i premašuje mogućnosti lokalne zajednice i naše ustanove jer zahtijeva sveobuhvatan i multidisciplinaran pristup. Radi se o djetetu koje ima manje od 14 godina. Nakon što pravosudni organi obave svoj posao i procijeni se psihofizičko stanje, vjerojatno će Centar za socijalni rad preuzeti brigu o njemu", rekla je Hodžić za N1 BiH.

Manjak stručnog kadra

Navela je kako nedostaje stručnih kadrova u obrazovnim i pravosudnim institucijama te u institucijama vezanim za socijalni rad. 

"Svi se suočavamo s prevelikim opterećenjem i odgovornostima, pogotovo Centar za socijalni rad. Pretrpani smo brojem predmeta. U slučajevima koji su teški i složeni imamo kvalitetan tim stručnjaka koji čine sve što je u njihovoj moći.

Nažalost, ne mogu govoriti o konkretnom slučaju. Sve institucije za smještaj djece i odraslih su preopterećene, no u ovako ozbiljnoj situaciji očekujem da će se cijelo društvo uključiti. To je problem koji zahtijeva angažman svih sektora društva", kazala je Hodžić za N1 BiH.

Pročitajte više