Obitelj iz Vodnjana bespravno nadogradila kat i majci s dvoje djece zazidala prozor

Samohranoj majci s dvoje male djece susjedi su u strogom centru Vodnjana, desetak metara od vodnjanske Place, zazidali prozor. Bespravnu gradnju obitelji koja živi pored žene utvrdili su vodnjanski komunalni redari koji su slučaj prijavili Državnom inspektoratu, ali i konzervatorskom odjelu u Puli. Naime, dio bespravnog gradilišta nalazi se na staroj srednjovjekovnoj cisterni - šterni, piše Istra24.

"Uviđajem na terenu konstatirano je da je izvršena dogradnja na postojećoj građevini. S obzirom na to da je riječ o starogradskoj jezgri, predmet vam dostavljamo na nadležno postupanje", piše u prijavi konzervatorima koju prenosi spomenuti portal. Redari su utvrdili da se radi o nadogradnji čitavog kata na nekadašnjoj srednjovjekovnoj cisterni.

Problemi su kulminirali prije mjesec dana kada su bespravni graditelji zagradili pola prozora svojoj susjedi Ireni. "Nekoliko sam puta ih pokušavala odvratiti od zazidavanja prozora, ali bez nekog većeg uspjeha. Pokušavali su i drugi susjedi, ali nije imalo smisla. Oni imaju svoj cilj i na obaziru se ni na koga. Iako su im radovi nekoliko puta zabranjeni, oni svaki dan potajice rade", rekla je Irena dodajući da su s bespravnim graditeljima problema imali i drugi susjedi. 

Jedna je susjeda zbog stalne buke i pratećih problema ilegalnog gradilišta prodala stan i odselila. Obitelj koja je odgovorna za bespravnu gradnju nije htjela komentirati slučaj.

Pročitajte više