Obitelj manijaka iz Winnendena ispričala se žrtvama pokolja

"SVE DO groznog događaja bili smo sasvim normalna obitelj", piše u otvorenom pismu javnosti obitelj Tima Kretschmera, manijaka iz Winnendena koji je točno prije tjedan dana poubijao 17 ljudi, među njima i Hrvata Denisa Puljića.

"Vama su kroz djela našeg sina i brata uzeti najvažniji i najdraži. Ne shvaćamo zašto se to dogodilo. Zašto je nismo primijetili mržnju i zbunjenost našeg Tima. Sve do groznog događaja bili smo sasvim normalna obitelj. Nikad ne bismo pomislili da će Tim učiniti tako nešto", pišu otac Joerg, majka Ute i sestra Yasmin.

"Šokirano smo, nijemi i uplakani zbog neviđene tragedije. Nudimo najdublju sućut žrtvama, njihovim obiteljima i prijateljima. Sve naše misli su uz one koji su ozlijeđeni, tjelesno ili mentalno", objavljuje obitelj.

Ne nalaze odgovore

Obitelj Kretschmer provela je proteklih tjedana dana kod prijatelja, daleko od očiju javnosti. Njihov odvjetnik rekao je njemačkim medijima da su pod velikim stresom, da pokušavaju naći odgovor na prošlotjednu tragediju, ali ga ne nalaze.

Tijelo Tima Kretschmera vjerojatno će biti kremirano sljedeći tjedan.

Kazneni postupak

Njemačko državo odvjetništvo u međuvremenu je pokrenulo istražni postupak protiv Joerga zbog nepridržavanja zakona o oružju. Psihički bolesni Tim Kretschmer došao je do oružja kojim je počinio svoje zločine u sobi svog oca, koji je član streljačkog kluba i ima impresivnu kućnu kolekciju vatrenog oružja. Osim toga, otac je Tima Kretschmera navodno naučio pucati kad je Tim imao samo 10 godina. I jedno i drugo su prekršaji protiv njemačkog zakona o oružju.

Prekršaji protiv zakona o oružju nisu pretjerano ozbiljni. U najgorem slučaju, stariji Kretschmer može dobiti kaznu od 10 tisuća eura i zapljenu oružja koje posjeduje. Ono zbog čega treba biti zabrinut je istraga o tome može li mu se suditi za ubojstvo iz nehaja, što nosi kaznu od 5 godina zatvora.

F.M.
Foto: AFP 

Pročitajte više