Obitelj mentalno bolesnu Talijanku 18 godina držala zatočenu u sobi

PROTEKLIH mjeseci javnost su šokirali brojni slučajevi dugogodišnjih zatočeništava i obiteljskog nasilja. Posljednji je otkriven u Italiji.

Policija je u gradu Santa Maria di Capua Vetere, u blizini Napulja, uhitila 80-godišnju Annu Rosu Golino, njenog 45-godišnjeg sina Prisca i njenu 51-godišnju kćer Michelinu. Kako javljaju talijanski mediji, oni su mentalno bolesnu Mariju Monaco, sada 47-godišnjakinju, 18 godina držali zatočenu u sobi. Svo troje se nalazi u pritvoru u lokalnom zatvoru.

Zatočili je nakon što je ostala trudna i rodila dječaka

Strava za Mariju Monaco započela je nakon što je prije 18 godina ostala trudna, bez da je bila u braku. Obitelj ju je tada, kako bi je kaznila, zatočila u ruševnu sobu, u kojoj je godinama živjela u neljudskim uvjetima.

Marijin sin, sada 17-godišnjak, pronađen je kod rođaka, s kojima je živio od rođenja, nedaleko od kuće u kojoj je njegova majka bila zatočena.

Policija trenutno istražuje je li Marija mentalno oboljela zbog dugogodišnjeg zatočeništva ili je mentalnih poteškoća imala i ranije. Trenutno se nalazi na rehabilitaciji u psihijatrijskoj klinici u Napulju.

I.M.
Foto: AFP

Pročitajte više