Objavljen pretprogram 54. Dubrovačkih ljetnih igara

Shakespearov ´Hamlet´, u režiji istaknutog britanskog redatelja Petera Brooka iduće bi ljeto trebao biti izveden na Dubrovačkim ljetnim igrama, najavili su organizatori tog festivala danas u Muzeju Mimara.

Za nekoliko dana trebao bi biti potpisan ugovor o tom gostovanju, u izvedbi Theatrea Bouffes du Nord, rekao je Ivica Kunčević, ravnatelj Dramskog programa, dodavši da je ideja programa da se svake godine u Dubrovnik dovede neka od najvećih svjetskih predstava.

Festivalski ansambl priredit će Držićevu ´Grižulu´, u režiji Paola Magellia, ´Amphitrion´ Heinricha von Kleista i projekt Bobe Jelčića i Nataše Rajković ´Radionicu za šetnje, pričanje i izmišljanje´, u koprodukciji s Akademijom dramskih umjetnosti.

Posebna pozornost idućeg će se ljeta dati uličnom teatru jer, ocijenio je Kunčević, Dubrovnik je idealan grad za to.

Za glazbeni dio Festivala, koji je najavio maestro Vjekoslav Šutej, u planu su, među ostalima, Vienna Chamber Orchestra, Cameristi Italiani, Compania Andaluza Di Danza, Borodin kvartet te Radovan Vlatković (rog), Cristina Gallardo Domas (sopran).

Ravnatelj Igara Ivica Prlender tom je prigodom nazdravio dobitnicima ovogodišnjih Nagrada hrvatskog glumišta. Te nagrade dobili su festivalska predstava ´Posjet stare dame´ i Vanja Drach za glavnu mušku ulogu u njoj te prvakinja Festivalskog dramskog ansambla Milka Podrug Kokotović za svekoliko umjetničko stvaralaštvo u drami.

Kraljem svibnja predstava ´Posjet stare dame´ gostovat će u Mostaru, u sklopu Dana Matice hrvatske.

Predstavljen je i CD-rom 53. Dubrovačkih ljetnih igara, s informacijama o izvođačima, predstavama te s novinskim isječcima.

Pročitajte više