Objavljena tjedna prognoza: Kiša, pljuskovi, grmljavina

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

PROMJENJIVO oblačno danas, povremena kiša i dalje češća na Jadranu, osobito na sjevernom dijelu, gdje može biti i izraženija, lokalno pljuskovi i grmljavina, a u Dalmaciji i sunčana razdoblja, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

U kopnenim predjelima ujutro mjestimice magla, danju još ponegdje i malo kiše, uglavnom u gorju. Vjetar slab, na Jadranu većinom umjereno jugo i jugozapadnjak.

Temperatura od 6 do 10, na obali i otocima uglavnom između 11 i 16 Celzijevih stupnjeva.

I dalje neće biti potpuno stabilno pa će svaki dan barem ponegdje biti kiše, na Jadranu i u obliku ponekog jačeg pljuska, osobito od srijede, kad će opet biti oblačnije i kišovitije, na Jadranu i vjetrovitije, uz ponovno jačanje juga, koje će do srijede biti većinom umjereno i puhati uglavnom u Dalmaciji. Grmjet će većinom na otvorenome moru i otocima, prognozira za HRT Tomislava Hojsak iz DHMZ-a.

Kiša cijeli tjedan

Sunčana razdoblja, mjestimična magla i prohladno jutro na kopnu vjerojatni su i u utorak. Malo kiše past će ponajprije u istočnim i u južnim predjelima. Od srijede opet oblačnije i kišovitije, osobito u gorju te unutrašnjosti Dalmacije, gdje će u četvrtak zapuhati južni i jugozapadni vjetar.

I na Jadranu promjenjivo i nestabilno. Kiša, pa i u obliku pljuskova, bit će češća u Dalmaciji, a grmjet će većinom na otvorenome moru. U četvrtak i na sjeveru kišovitije te oblačnije. Vjetar na sjevernom dijelu slab do umjeren sjeverni te bura. U Dalmaciji umjereno, na jugu i jako jugo, koje će u četvrtak jačati i proširiti se duž obale.

I za vikend se diljem zemlje očekuje kišno vrijeme.

Pročitajte više