Objavljeni detalji strašne nesreće u kojoj je poginula djevojčica u Dugom Selu

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Policija je objavila detalje strašne nesreće u kojoj je jučer život u Dugom Selu izgubila djevojčica kad je na nju naletio kamion.

Kako navode u priopćenju, vozač se nije uvjerio da može skrenuti, odnosno da nema pješaka.

"Jučer, 21. svibnja oko 12.05 sati u Rugvičkoj ulici u Dugom Selu, 27-godišnjak je upravljao teretnim automobilom marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka te prilikom skretanja u desno na kolnik ulice II. savski odvojak, bez da se prije započinjanja navedene radnje uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili njihovu imovinu", piše policija.

Dodaju da je skretao "ne vodeći pritom računa o smjeru i položaju svog vozila u odnosu na pješaka s njegove desne strane". "Kotačima vozila zahvatio je pješaka-dijete koje je pješice prelazilo kolnik navedenog odvojka u smjeru jugoistoka, pri tome dolazeći vozaču s njegove desne strane, krećući se prethodno nogostupom. U prometnoj nesreći dijete je smrtno stradalo", piše policija.

Vozač je uhićen

"Na mjestu događaja pod vodstvom zamjenika Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu obavljen je očevid prometne nesreće, a promet Rugvičkom ulicom od I. savskog odvojka do II. savskog odvojka bio je obustavljen od 12.15 do 15.35 sati.

Vozač teretnog automobila je uhićen te će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava protiv istog biti dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu", dodaje se.

Policijska uprava zagrebačka još jednom poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila kako bi se povećala ukupna razina sigurnosti u cestovnom prometu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.