Objavljeno ime osumnjičenog švercera iz vojne afere, ponovno je uhićen

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

OSUMNJIČENI švercer oružja iz afere s vojnim pilotima jutros je ponovno priveden u Zadru, ovoga puta zbog drugog kaznenog djela, ali također povezanog s oružjem.

Neslužbeno, riječ je o 36-godišnjem Mišelu Pavloviću koji je prije 13 dana bio doveden pred suca istrage koji ga je pustio na slobodu uz mjere opreza, iako je državno odvjetništvo zatražilo određivanje istražnog zatvora.

>> Reakcija Zdenka Košutića na članak o švercu oružja

Iz Policijske uprave zadarske Hini su potvrdili uhićenje, no naglasili su da se ne radi o istom slučaju.

"Mogu potvrditi da je osoba uhićena i nalazi se na ispitivanju u službenim prostorijama. Kazneno djelo također se tiče oružja, ali radi se o drugom slučaju i drugom kaznenom djelu od onog prvog za koje je bio priveden", kazala je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Ovog muškarca dovodi se u vezu sa švercom oružja u koji su, uz njega, bila uključena i trojica pilota te dva civila od 42 i 56 godina, a policija je podnijela prijave protiv sve šestorice.

Prema neslužbenim informacijama objavljenim u medijima, prijavljeni su vojni piloti bojnik Ivan Krizman, bojnik Zdenko Košutić i civili Mišel Pavlović, vlasnik autosalona BMW-a iz Bibinja, Ivica Vlakić, bivši dogradonačelnik grada Zadra, Mladen Bencun, Boris Ercegović, vlasnik i direktor splitske tvrtke Aservo, koja se bavi trgovinom oružjem, streljivom, vojnom i policijskom opremom, koji je ujedno i vlasnik trgovine oružja "Magnum" te jedna osoba iz Zagreba.

Pročitajte više