OBLAČNO I KIŠOVITO Pred nama je pravi jesenski vikend, s najviše padalina u Istri i na Jadranu

Foto: Igor Soban/PIXSELL

PRED nama je drugi vikend u rujnu koji će biti pretežno suh, s mjestimičnim pljuskovima na Jadranu tijekom sutrašnjeg dana, javlja DHMZ.

Vrijeme sutra

Sutra se u unutrašnjosti očekuje djelomice sunčano i uglavnom suho te toplije vrijeme, javlja DHMZ.

Moguća je slaba mjestimična kiša u prijepodnevnim satima.

Na Jadranu promjenljivo oblačno s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Oborine će biti češće u prvom dijelu dana, a ponajprije u južnoj Dalmaciji gdje je moguće grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom.

Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla i niska naoblaka. Vjetar na kopnu slab, poslijepodne ponegdje umjeren jugozapadni. Na Jadranu umjereno i jako jugo, ujutro na južnom dijelu bura. Najniža jutarnja temperatura od 9 do 14 °C, na Jadranu između 18 i 22 °C. Najviša dnevna uglavnom od 21 do 26 °C.

Prognoza za nedjelju

U nedjelju se u unutrašnjosti očekuje suho i djelomice sunčano vrijeme popraćeno slabim vjetrom. Temperature će se kretati od 14 do 17 °C u prijepodnevnim satima, odnosno 27 do 30 °C u popodnevnim satima.

Na Jadranu se očekuje slaba do umjerena naoblaka. Oborine su moguće na području sjevernog Jadrana tijekom cijelog dana, dok u Istri postoji mogućnost grmljavinskog nevremena u poslijepodnevnim satima. Na području Istre i središnjeg Jadrana očekuje se umjeren do jak jugoistočni vjetar, dok se na sjevernom očekuje slab jugoistočni vjetar.

 

Pročitajte više