Oblačno u većini Hrvatske, magla smanjuje vidljivost na cestama

U CIJELOJ Hrvatskoj bit će umjereno do pretežno oblačno. Povremeno kiša, osobito na sjevernom Jadranu i gorskoj Hrvatskoj, te ponegdje i u sjevernim predjelima. U većini krajeva puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, osobito u gorju s olujnim udarima, a tijekom jutra u središnjim i istočnim predjelima će oslabjeti.

U Dalmaciji većinom umjereno jugo. Temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, a na Jadranu 12 i 16 stupnjeva Celzijusovih, izvijestio je Državni hidormeteorološki zavod Hrvatske (DHMZ).

Magla smanjuje vidljivost


Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, izvijestio je Hrvatski auto-klub.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Lici, Gorskom kotaru i na sjevernom Jadranu. Zbog jakog vjetra na dionici autoceste A1 između čvora Bosiljevo i tunela Mala Kapela brzina je ograničena na 80 kilometara na sat, a između tunela Mala Kapela i čvora Otočac na 100 kilometara na sat. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A1, kroz tunel Sveti Marko u smjeru Rijeke odnosno Splita vozi se jednim trakom, a kroz tunel Sveti Rok jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

Večeras od 21 sat do 6 sati ujutro kroz tunel Učku vozit će se uz posebnu regulaciju prometa.

Do utorka, 2. veljače u 6,30 sati, trajekt na liniji Brestova-Porozina prevozi samo osobna vozila ( zbog oštećene ukrcajno/iskrcajne rampe na pristaništu Brestova).

Zbog radova na trajektnom pristaništu u Loparu od 1. veljače do 18. travnja trajektna linija Valbiska (otok Krk) – Lopar (otok Rab) neće se održavati.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovu, kolona je oko 500 metara.


 

Pročitajte više