Obnova zgrada u Vukovaru

U VUKOVARU je danas počela sanacija zgrade tzv. kotarske oblasti, a označen je i završetak obnove vile Knoll, čiji je donator Sisačko-moslavačka županija.

Vrijednost sanacije i rekonstrukcije zgrade kotarske oblasti u kojoj će se, kada radovi budu završeni, nalaziti uredi državne uprave Vukovarsko-srijemske županije, procijenjena je na 12,7 milijuna kuna. Zgrada bi trebala biti gotova za 11 mjeseci.

U vili Knoll, koja se nalazi u krugu Opće bolnice i u čiju su obnovu do sada Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva i Sisačko-moslavačka županija kao donator njezine obnove, već uložili 2,6 milijuna kuna, bit će smještena bolnička uprava.

Za završetak toga objekta potrebno je još 4,8 milijuna kuna.

Radove na oba objekta Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva financira iz sredstava Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara. U ime Ministarstva početku radova nazočan je bio ministar Radimir Čačić. Po njegovim riječima, preko Ministarstva javnih radova, obnove i graditeljstva do sada je u obnovu Vukovara uloženo više od dvije milijarde kuna.

Pročitajte više