Obnovljeni "Mali dućan strave" otkazan na Broadwayju

NOVA sezona na Broadwayju već je dobila svoju prvu žrtvu, čak prije početka: "Mali dućan strave" otkazan je s ovoljetnog repertoara.

Obnovljena verzija jednog od najvećih hitova s off-Broadwayja, vrijedna osam milijuna dolara, trebala je biti premijerno prikazana 14. kolovoza u kazalištu Virginia gdje je već sve pripremljeno za mjuzikl.

No kako kaže producent Marc Routh, "nedostajalo je potrebne magičnosti i kemije, a kriteriji su vrlo visoki", odbijajući dati pojedinosti o predstavi koju je režirala Connie Grappo, a za koju koreografiju potpisuje Kathleen Marshall.

"Mali dućan", koji se temelji na kultnom filmu Rogera Cormana iz 1960. o biljci ljudožderki, završava 15. lipnja sezonu u Coral Gables na Floridi gdje je mjuzikl bio jako dobro prihvaćen, no pitanje je bi li se jednako svidio publici i kritičarima na Broadwayju.

Routh je najavio mogućnost nove produkcije "Dućana" za jesen i to u režiji Jerryja Zaksa, koji je vrlo uspješno režirao obnovljenu verziju hitova poput "A Funny Thing Happened on the Way to the Forum" i "Smokey Joes Cafe".

Originalni mjuzikl s off-Broadwayja "Mali dućan strave" bio je premijerno postavljen u lipnju 1982. i prikazivao se više od pet godina u kazalištu Oprheum. Tu je verziju režirao Howard Ashman, a glumili su Ellen Greene i Lee Wilkof, koji nastupa i u floridskoj produkciji.

Pročitajte više