Obračun kriminalaca: Oteo ga, premlatio ga i pomokrio se po njemu jer mu je "kvario" brata

JUTROS su istražnom sucu Županijskog suda u Splitu, zbog otmice, premlaćivanja i razbojništva nad 29-godišnjim Miroslavom Bratinčevićem zvanim Pečenko iz Kaštel Sućurca, privedena dvojica njegovih sumještanina - 21-godišnji Ivan Prolić i 22-godišnji Leni Ban.

Bratinčević, koji je tijekom svoje kriminalne "karijere" prikupio 52 kaznene prijave, većinom zbog teških krađa i zloporabe droge, žrtvom ljutitog Prolića, prema pisanju Slobodne Dalmacije, postao je zato što je "kvario" njegovog mlađeg brata i vodio ga sa sobom u krađe.

U četvrtak, kasno navečer, Prolić i Ban su došli pred Bratinčevićevu kuću te su ga na prijevaru posjeli u Peugeot splitskih oznaka, kojim je upravljao Prolić. Nakon kraće vožnje su se zaustavili i natjerali Bratinčevića da izađe iz automobila. Potom su ga izudarali šakama i nogama po glavi i tijelu, a naposljetku se Prolić pomokrio po njemu. Od siline udaraca Bratinčević se onesvijestio.

Ugurali ga u prtljažnik automobila

Kad je Bratinčević došao k svijesti, dvojac ga je natjerao da legne u prtljažnik te su ga tako nekoliko sati vozili uokolo. U jednom trenutku je Prolić izgubio nadzor nad automobilom i sletio sa ceste pa su premlaćenog Bratinčevića natjerali da izgura automobil natrag na kolnik, a potom su ga opet zatvorili u prtljažnik i ostavili ga tako u parkiranom automobilu pred trogirskim kafićem Gencher.

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, ukrali su mu mobitel Samsung, 100 kuna te ključeve od stana i garaže. Prolić je naknadno posjetio Bratinčevićevog oca Damira Bratinčevića te mu je dao Miroslavov mobitel.

Miroslav Bratinčević je uspio iznutra otvoriti prtljažnik te se pješice zaputio kući, gdje je stigao oko 6 sati ujutro. Policiji je sve prijavio sinoć oko 22 sata. Ubrzo su uhićeni. I oni su "stari policijski znanci". Prolić je evidentiran zbog teških krađa, droge, napada na policiju i bludničenje nad maloljetnicom koju je zaskočio na željezničkoj postaji, dok je Ban prijavljivan zbog zloporabe droga te zbog krađa.

Prolić je policiji rekao kako je sve ovo Bratinčeviću napravio jer ga je želio spriječiti u tome da njegovog 17-godišnjeg brata pretvori u kriminalca. Naime, brat mu je zajedno s Bratinčevićem prije mjesec dana uhvaćen zbog provala i krađa sa dvije brodice u Primoštenu.

I.M.
Foto: Cropix

Pročitajte više