Obračun na Bačvicama: Psećim izmetom na dječje igralište

Foto: Index

RUŽAN prizor dočekao je u nedjelju mališane i njihove roditelje u novouređenom dječjem parku na Toću u splitskom kotaru Bačvice. Netko je razmazao pseći izmet po ljuljačkama, konjiću, toboganu i ostalim rekvizitima namijenjenim najmlađima. Odmah je reagirao Tomislav Zaninović, predsjednik Gradskog kotara Bačvice. Bio je šokiran viđenim. 

Bune se protiv dječjeg igrališta i vježbališta?!

"Nisam mogao vjerovati svojim očima. Psećeg izmeta bilo je na sve strane. To je pobuna onih koji su prije koristili ovaj prostor. Bilo je tu svačega, šprica, narkomana, svega. Sada uređujemo veliko vježbalište i mislim da je ovo poruka onih koji se bune protiv toga. Pa čak su i u cementu upisivali poruke protiv mene. Ja ću sutra podnijeti policiji kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja", kazao nam je Zaninović.

Zaninović: Dovoljno je površina za šetnju pasa

Smatra da vlasnici pasa imaju dovoljno površina u kvartu na kojima mogu šetati svoje ljubimce i da uređeni dječji park na Toću ne bi trebao biti razlog za ičije nezadovoljstvo.

Kotar je angažirao tvrtku Cian za dezinfekciju parka, koji je uvršten u program svakodnevnog čišćenja. Ostaje vidjeti hoće li to biti dovoljno da se preveniraju novi incidenti.

Pročitajte više