Obračun u HDZ-u, Filipović oštro odgovorio moćnom HDZ-ovcu koji ga je kritizirao

Foto: Pixsell, Index

NAKON što se moćni HDZ-ov gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sinoć javno usprotivio Plenkoviću i kritizirao njegova kandidata u Zagrebu Davora Filipovića, potonji mu je žestoko odgovorio. 

Predbacio mu je kritike i otvoreno ga prozvao jer ih je iznio u javnost.

Počeo bratoubilački rat u HDZ-u

Ako nekome to još nije bilo jasno - počeo je bratoubilački obračun u HDZ-u. 

"Čestitam Mati Frankoviću na pobjedi u Dubrovniku. Ta je pobjeda zasigurno rezultat kvalitetnog rada u protekle četiri godine. Međutim ne vidim kako mu ta pobjeda daje za pravo da putem medija komentira izbornu utakmicu u Zagrebu. Svi savjeti i kritike, koji su u svakom slučaju dobro došli, trebali bi se iznositi za stolom naše političke obitelji. U sportu svaka ekipa sve razgovore vodi u svlačionici, tamo si kaže sve što misli, a na teren izlazi zajedno i svi suigrači ginu jedni za druge kako bi se dobivale utakmice i prvenstva", napisao je Filipović na Facebooku.

O žestokom obračunu u HDZ-u svjedoče i komentari ispod Filipovićeve objave.

"Malo se Mat umislio. I da, nekorektan je. Stići će ga kazna", "Davore pusti bahatog papka...", "Nije u redu da se stvari iznose vanka stola i četiri zida samo ponekad nema koristi od toga jer sve ostaje za stolom i četiri zida te se ništa ne mijenja. Moje osobno mišljenje je da smo zato kao stranka prošli loše na izborima te izgubili dva velika grada i još mnogo manjih.", neki su od komentara ispod objave.

Frankovićeve žestoke kritike Filipovića

Podsjetite se i na sinoćnji istup Frankovića.

> HDZ-ov gradonačelnik: Filipović je loš kandidat, ono s krivim imenom nije namjerno

“Kandidat za Zagreb je zanimljiv, ali je imao vrlo lošu kampanju i nastupe. Pričao je više o drugima, manje o budućnosti Zagreba, ružno je napadao. Mislim da je to pogrešna kampanja. Ne može biti odgovoran Andrej Plenković, odgovoran je loš kandidat. Treba znati gubiti i pobjeđivati. Michael Jordan je jednom rekao: 'Da nisam izgubio stotine utakmica, nikad ne bih naučio pobjeđivati.' Tako i ja, kad sam prvi put izgubio od Vlahušića, analizirao sam, shvatio gdje sam pogriješio i krenuo naprijed. Mladom gospodinu Filipoviću treba dati priliku da nauči na svojim greškama. A da je pogriješio, pogriješio je”, rekao je Franković.

Odgovorio je i na pitanje smatra li da je Davor Filipović doista namjerno bio pogrešno potpisan.

“Ne mislim da je bila namjerna provokacija, greške se događaju, svi smo ljudi od krvi i mesa. Sigurno taj gospar koji je tamo stavio potpis nije to namjerno napravio, zašto bi to napravio namjerno? Ne želim omalovažiti premijera, nije lako biti premijer RH, voditi zemlju u teškoj krizi i istovremeno političke bitke", rekao je Franković.

 

 

Pročitajte više