Obustavljen skraćeni stečaj Televizije Sljeme, bivše firme Bandićevog Kikaša

Foto: Borna Filic/PIXSELL

TRGOVAČKI sud u Zagrebu obustavio je skraćeni stečaj nad Televizijom Sljeme, bivšom tvrtkom Slobodana Ljubičića Kikaša - bliskog suradnika pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, pokrenut lani zbog duga od oko 660.000 kuna koji je u međuvremenu podmiren.

Zahtjev za provedbu skraćenog stečajnog postupka podnijela je Financijska agencija (Fina) navodeći da je lani krajem ožujka Televizija Sljeme imala neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana u ukupnom iznosu od 662.274,81 kunu.

No, podneskom tog dužnika predanog lani u listopadu bila je predložena obustava skraćenog stečaja na temelju potvrde Fine da nema neizvršenih osnova za plaćanje te da u prethodnih šest mjeseci tvrtka nije bila nijedan dan u blokadi.

S obzirom na to da je dužnik postao sposoban za plaćanje te kako nisu ispunjene pretpostavke za istovremeno otvaranje i zaključenje stečajnog postupka, sud je sada donio odluku o obustavljanju skraćenog stečaja.

Tvrtka Televizija Sljeme osnovana je u svibnju 2003. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a kao direktorica i osnivač od prošle godine u sudskom registru upisana je Ines Ljubičić, supruga Slobodana Ljubičića, dotad navedenog kao osnivača.

Televizija Sljeme registrirana je kao društvo s ograničenom odgovornošću za proizvodnju i emitiranje televizijskog programa, sa sjedištem u ulici Božidara Adžije u Zagrebu, a ta je tvrtka poznata i po sporu sa SDP-om zbog višemilijunskih dugova za kampanju Milana Bandića iz 2009. koji je još tada bio član SDP-a.

Kako se u medijima navodilo, riječ je bilo o 4.3 milijuna kuna troškova za kampanju zagrebačkog gradonačelnika, koji su uvećani višegodišnjim kamatama 2018. dosegli do 10 milijuna kuna. Prema medijskim napisima, Televizija Sljeme je podmirivala neke SDP-ove račune, a suvlasnik te televizije, ali i jedan od organizatora Bandićeve kampanje, bio je Slobodan Ljubičić.

Pročitajte više