Očekuje se sunčano i toplo posvuda, na jugu i natprosječno toplo

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

U cijeloj zemlji prevladavat će sunčano, samo ujutro u unutrašnjosti je mjestimice moguća magla. Vjetar će na kopnu biti slab, ponegdje i umjeren sjeveroistočni i istočni, javlja DHMZ.

Na Jadranu se očekuje slaba do umjerena bura, uglavnom podno Velebita lokalno na udare jaka, poslijepodne i jugozapadnjak te sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka u većini krajeva od 24 do 29 °C.

Na jugu Hrvatske očekuje se vedro i iznadprosječno toplo, možda čak ponegdje i vruće, osobito oko Metkovića i Ploča, pa će razmjerno toplo, malo do rijetko umjereno valovito more mnogima biti osvježavajuće, poručuje Vakula u prognozi za HRT.

Za Velebitsko područje upaljen je narančasti Meteoalarm zbog mogućeg jakog vjetra.

Sutra slično

Sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom, očekuje se sutra. U unutrašnjosti ujutro ponegdje kratkotrajna magla. Vjetar uglavnom slab.

Na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, a sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 6 do 12, na Jadranu između 15 i 20 °C. Najviša dnevna temperatura u većini krajeva od 23 do 28 °C.

U Zagrebu ujutro temperatura pada na ispod 10 stupnjeva

Pretežno sunčano, ujutro mjestimice na širem području grada s kratkotrajnom maglom, očekuje se sutra u Zagrebu, prema prognozi DHMZ-a. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura između 9 i 13, a najviša dnevna oko 25 °C.

Idućih dana toplo, za vikend mogući pljuskovi

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti ujutro s mjestimičnom maglom, očekuje se i tijekom vikenda u cijeloj zemlji.

U subotu u drugom dijelu dana prolazno naoblačenje, ponegdje je moguć pljusak uz grmljavinu, uglavnom u najsjevernijim i istočnim područjima. Vjetar većinom slab, u nedjelju mjestimice umjeren sjeverni. Na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, u nedjelju bura koja ponegdje može biti jaka. Zadržat će se podjednako toplo, piše DHMZ.

Pročitajte više