Očekuju se gužve prema moru, jutros gužva na ulazu u Zagreb

Screenshot: HAK

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Pojačan je promet na gradskim cestama, obilaznicama i pojedinim dionicama autocesta. Vozi se bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi.

Pozivamo vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila, poručuje HAK koji izdvaja:

  • Životinja (srna) na autocesti A1 na 57. km između čvorova Novigrad i Bosiljevo 1. Vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h.
  • Prometna nesreća je na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Zagreb zapad i Lučko, na 15. km + 500, u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h. Molimo korisnike za oprez.
  • Na autocesti A2 Zagreb-Macelj zbog povećane gustoće prometa na čvoru Zagreb zapad u smjeru Zagreba kolona je oko 1 km.

Prometna prognoza

"Zbog visokih temperatura savjetujemo vozačima da izbjegavaju vožnju na dužim relacijama sredinom dana, kada temperature dosežu svoj maksimum.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona bit će na važnijim državnim cestama u Istri i priobalju (osima na autocestama i državnoj cesti DC1), u petak, 21. lipnja, uoči Dana antifašističke borbe, od 15:00 do 23:00 sata.

Bit će povremenih usporavanja zbog veće gustoće prometa na gradskim prometnicama i obilaznicama te u zonama radova i privremene regulacije prometa. U poslijepodnevnim satima očekujemo pojačan promet na većini važnijih prometnica u smjeru mora. Potreban je dodatan oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja.

Veće gužve bit će u prometu teretnih vozila, a najduža čekanja bit će na graničnim prijelazima Erdut, Tovarnik, Bajakovo, Županja i Stara Gradiška. Pojačan putnički promet bit će na većini graničnih prijelaza s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom.

U pomorskom prometu ne očekujemo poteškoće", javlja HAK.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.