Očevici iz Kanade: Nedugo nakon napada prišao nam je muškarac pokrivenog lica

Screenshot: CTV News

KANADSKI CBC objavio je izjavu Leone Lees, stanovnice sela Weldon, koja kaže da ju je probudila obavijest na mobitelu koju je poslala policija, a u kojoj je obavještavala stanovnike o opasnim i naoružanim napadačima u domorodačkoj zajednici James Smith Cree Nation. 

Lees kaže da je, sjedeći na trijemu uz prvu jutarnju kavu, vidjela kako je po cesti projurio crni terenac - neuobičajen prizor za selo od oko 200 stanovnika.

"'Zašto taj auto ide tako brzo? Uspori malo, pomislila sam", ispričala je Lees za CBC. Nekoliko minuta kasnije, vidjela je muškarca pokrivenog lica kod svoje kuće.

Pobjegao kad je otišla po mobitel

"Rekao je: 'Netko me treba odvesti u bolnicu, izboden sam'", ispričala je njezina majka Doreen Lees. Kad su ga Doreen i Leona zamolile da otkrile lice i pokaže ozljede, odbio je. Leona je potom otišla po mobitel, a kad se vratila, vidjela je muškarca kako bježi.

U tom trenutku nazvala je policiju. Policija je stigla u roku od 10 minuta i uzela izjave od obje žene. Leona kaže da je "užasnuta" situacijom, a naročito s obzirom na to da nije bila svjesna ozbiljnosti situacije kad joj je muškarac prišao i zatražio pomoć. Identitet muškarca još uvijek nije poznat.

"Nismo znale. Mislile smo da je netko ozlijeđen i to je sve. Bile smo mu spremne pomoći", ispričala je za CBC.

Pročitajte više