Očevidac smrti: Kada je Jackson umirao, njegov liječnik Murray skrivao lijekove

MUŠKARAC koji je zvao hitnu pomoć iz kuće Michaela Jacksona u trenucima kada je kralj popa umirao bio je šokiran postupcima Jacksonova liječnika Conrada Murraya.

U istrazi je Alberto Alvarez, koji je radio za Jacksona, rekao da ga je u spavaću sobu kralja popa pozvao drugi radnik. Kada je došao u spavaću sobu, zatekao je Jacksona kako leži na krevetu sa zatvorenim očima i otvorenim ustima. Uz njega je bio osobni liječnik Conrad Murray te ga je oživljavao jednom rukom, piše Associated Press.  

"Alberto, Alberto, dođi brzo", rekao mu je Murray te dodao kako Jackson ima lošu reakciju na lijekove.  U tome trenutku su u sobu, u kojoj je Jackson umirao, ušla njegova djeca, Prince i Paris. Plakali su dok su gledali kako Murray oživljava njihova oca. Ubrzo su ih maknuli iz sobe.

Dva različita iskaza Alberta Alvareza

Alberto Alvarez je istražiteljima rekao da je Murray nakratko prekinuo oživljavanje i zadržao zvanje liječnika kako bi stigao pokupiti lijekove iz sobe. Službeno je potvrđeno da je 50-godišnji kralj popa umro zbog predoziranja jakim anestetikom propofolom i drugim sedativima. Alvarezu je Murray u sobi dao neke bočice te mu je rekao da ih spremi u torbu. On nije znao što se nalazi u bočicama, kao niti što se dogodilo sa torbama u koje ih je stavio.

Dva dana po smrti kralja popa i nakon nekoliko sati ispitivanja Murray je istražiteljima rekao da odu u ormar pokraj Jackove sobe gdje su kasnije u torbi pronašli propofol i druge sedative. Murrayjev odvjetnik Ed Chernoff je odbacio tvrdnje da je njegov klijent htio sakriti lijekove te je podsjetio da je Alvarez u dva ispitivanja istražiteljima dao dvije verzije priče o tome što se dogodilo u sobi.

U prvom ispitivanju on nije spomenuo skrivanje bočica za lijekove u torbe. "Nije stavio bočice u torbu i sakrio ih", tvrdi odvjetnik te dodaje da je uvjeren kako će na poštenom suđenju istina izaći na vidjelo. Na dan kada je Jackson umro, Murray je čekao da se torbe s lijekovima napune pa je tek onda rekao Alvarezu da zove hitnu pomoć.

Murray tražio da se vrati u kuću kralja popa

Još je jedan čudan detalj koji uključuje Murraya izašao na vidjelo. Naime, on je, nakon što je u bolnici već proglašena smrt kralja popa, inzistirao da se vrati u Jacksonov dom kako bi uzeo kreme koje je koristio pjevač. Prema izjavama svjedoka, on je te kreme trebao pokupiti "kako svijet ne bi saznao za njih".

Alvarez, Williams i Jacksonov vozač i tjelohranitelj Faheem Muhammad mogli bi biti najvažniji svjedoci na suđenju Conradu Murrayju. Osim kratkog boravka dadilje i djece, njih trojica su jedini bili u sobi kada je Murray pokušavao spasiti Jacksona. Ured kalifornijskog državnog odvjetnika Jerryja Browna zatražio je od suda da "zamrzne" liječničku licencu Conrada Murrayja zbog teških optužbi protiv njega.

Pročitajte više