Ocu koji je ubio blizance (7) i sina (4) prijeti 50 godina zatvora

Foto: Facebook

HARALD KOPITZ, 56-godišnji Austrijanac iz Beča koji živi i radi u Zagrebu, ubio je noćas svoje troje djece. Ugušio je blizance u dobi od sedam i sina u dobi od četiri godine. Nakon toga je objavio poruku na Facebooku, a potom se pokušao ubiti trovanjem.

Policiju je o mogućem pokušaju samoubojstva obavijestio njegov prijatelj, koji je vidio oproštajnu poruku na Facebooku. Kada je policija stigla na mjesto zločina, pronašla je Kopitza i troje mrtve djece.

DORH ga sumnjiči za tri kaznena djela teškog ubojstva. Za kazneno djelo teškog ubojstva propisana je zatvorska kazna od najviše 40 godina. Budući da se ovdje radi o tri teška ubojstva, ako je ukupan zbroj kazni veći od 40 godina, može se izreći kazna od ukupno 50 godina zatvora. To je ujedno i maksimalna moguća zatvorska kazna u Hrvatskoj.

"Svi su me napustili, ne mogu više. Zbogom"

Ubojica je sinoć objavio poruku na Facebooku:

"Zbogom svima. Napuštam vas jer ne mogu više. Ljubav mog života Marija D. ostavila me jer je moja bivša žena Dajana K. bila vrlo loša prema njoj i jer nemam više novca.

Sve što sam pokušavao raditi zadnjih godinu i pol nije uspijevalo i čak niti moja braća iz masonske lože nisu htjela pomoći, a na kraju nisu mi htjeli odgovarati niti na telefonske pozive.

Samo moji najbolji prijatelji Roland i Manfred te moj brat Helmut su mi pomagali koliko su mogli.

Ali sad, sad je kraj! Zato zbogom", napisao je Harald K. na svom profilu oko ponoći.

Pročitajte više