Od covida preminuo novinar Nenad Bunjac (53). Nije bio cijepljen

Foto: Facebook

OD POSLJEDICA covida-19 u KBC-u Rijeka preminuo je riječki novinar i kolumnist Nenad Bunjac. Imao je 53 godine te nije bio cijepljen protiv koronavirusa.

> Branimir Bunjac putem odvjetnika Hodaka: Nenad Bunjac nije umro od korone

Nenad Bunjac završio je Grafičku školu u Zagrebu i studirao psihologiju na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Nenad je na Indexu tekstove objavljivao 2014. godine i redakcija Indexa pamti ga kao strastvenog, predanog i angažiranog autora. Bio je dragovoljac Domovinskog rata.

Branimir Bunjac na Fejsu objavio da mu je umro brat

Njegov mlađi brat, bivši saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac, informaciju o smrti brata objavio je na svom privatnom Facebook profilu.

"Nenad Bunjac, moj brat, napustio je svoje tijelo", napisao je jučer Branimir Bunjac. 

Braća Bunjac, inače, nisu bila u dobrim odnosima.

Samo četiri sata nakon objave o smrti svog brata Branimir Bunjac je na svom službenom profilu podijelio fotografiju jučerašnjeg prosvjeda protiv epidemioloških mjera. "Mediji se žele živi požderati od muke jer shvaćaju da su na krivoj strani, kao i uvijek", napisao je Branimir Bunjac.

Osim kao bivši zastupnik Živog zida koji je po prestanku saborskog mandata odselio u Irsku, Branimir Bunjac je u hrvatskoj javnosti poznat kao borac protiv cijepljenja.

Branimir Bunjac, kojeg na Facebooku prati više od 60.000 ljudi, u kolovozu je pisao kako "pandemije nema niti je ikad postojala". Osim cijepljenju, protivi se i epidemiološkim mjerama, nošenju maski i testiranju. 

"Samo teška naivčina može vjerovati da brnjica može zaustaviti bilo koju bolest", pisao je ranije Bunjac, kao i da su "ciljevi priče o tzv. pandemiji uspostava svjetske vlade, suspenzija ustava i ljudskih prava i enormna zarada korporacija".

"Cijepljenje? Testiranje? Maske? Ne, ne i ne", pisao je.

 U rujnu se zarazio koronom, završio u bolnici. To ga nije spriječilo da nastavi širiti teorije zavjere

U rujnu se i sam Branimir Bunjac zarazio koronavirusom. Na svom Facebooku opisao je teške simptome koje je imao i zbog kojih je završio u bolnici, priznao da se nije cijepio zbog straha, da je u bolnicama više necijepljenih i da imaju teže simptome.

>> Bunjac u kolovozu: Pandemija ne postoji. Bunjac kad je dobio koronu: 12 dana pakla

No, Branimir Bunjac je i nakon što je jedva preživio zarazu koronavirusom nastavio širiti teorije zavjere o pandemiji i cjepivima.

Pročitajte više