Od malene Nikoll oprostili se i udomitelji, nosili su njezinu sliku i plakali

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

NA GRADSKOM groblju u Novoj Gradiški u 13 sati sahranjena je malena Nikoll. Bijeli lijes preminule djevojčice bio je izložen, a ljudi su ostavljali cvijeće i svijeće.

Među onima koji su se došli oprostiti od djevojčice bili su i njezini udomitelji kod kojih je provela gotovo dvije godine. Nisu skrivali emocije, a nakon što je krenuo sprovod, Darija i Branko Bojić su se slomili. Branko je nosio sliku malene Nikoll koju je čvrsto stiskao uz grudi. S njima bile su i njihove dvije biološke kćeri koje su djevojčicu smatrale svojom malom sestrom.

Oni su među zadnjima vidjeli Nikoll živu, kada su je na uskrsno jutro posjetili u Klaićevoj bolnici. Nakon što su se vratili kući, čuli su da je preminula.

"Kao da je čekala da joj barem na ovaj način dođemo blizu, iako nas nije bila svjesna, kao da nije htjela otići s ovoga svijeta, a da je mi posljednji put ne vidimo. Kakva je to tragedija", rekao je Branko kroz suze na dan kada je curica preminula.

Podsjetimo, malena Nikoll, 2.5-godišnja curica, je prije tjedan dana dovezena u bolnicu u zagrebačkoj Klaićevoj ulici s teškim ozljedama glave nakon što ju je brutalno pretukla majka.

Nikoll je preminula na Uskrs. Prije dvije godine roditelji su je ostavili u centru za socijalnu skrb, da bi u studenom prošle godine tražili da im je centar vrati. To se i dogodilo.

Nakon smrti curice krenula je istraga, koja je utvrdila da su je roditelji mjesecima zlostavljali i zanemarivali, a centar je za sve znao. Roditelji su uhićeni, a šef centra smijenjen.

 

Pročitajte više