Od idućeg tjedna cijepljenje protiv covida-19 u Splitu seli se u dvoranu na Gripama

Foto: FaH

OD PONEDJELJKA u 8:30 u Splitu će se protiv covida-19 cijepiti u velikoj dvorani na Gripama umjesto u Spaladium Areni kao dosad. Razlog preseljenja je predolimpijski košarkaški turnir u Spaladiumu, potvrdio je za Index ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Marko Rađa.

U Spaladiumu do kraja tjedna

"Već su jutros počeli pozivi je li cijepljenje u Areni ili nije. Znači, ovaj tjedan je Spaladium Arena, idući tjedan - velika dvorana Gripe", veli Rađa.

"Arena i Gripe su nakon toga slobodne do kraja osmog mjeseca. Hoćemo li se vraćati u Spaladium ili nećemo, iskreno, u ovom trenutku uopće ne bih nagađao, čak mi se Gripe čine ugodnije, hladnije su, dvorana je ukopana. Nije klimatizirana, ali ugodnije je unutra nego u Spaladiumu", objašnjava nam ravnatelj splitsko-dalmatinskog Doma zdravlja.

Nitko ne zna što će biti na kraju ljeta

Pravi organizacijski izazovi nastupit će krajem kolovoza jer se na Gripe vraćaju sportaši, a u Spaladium sajmovi - dakako, bude li sve u redu. U ovom se času ne zna hoće li tada trebati cijepiti ljude, pa samim time ni gdje.

"Što će nas dočekati krajem ljeta, hoće li trebati treće doze, o tome nitko ne zna", potvrđuje i Rađa.

No ostavimo se proricanja budućnosti, držimo se činjenica: od ponedjeljka, 21. lipnja, u Splitu se protiv covida-19 cijepi u velikoj dvorani na Gripama. Dotad, tj. do kraja ovoga tjedna - u Spaladiumu.

Pročitajte više