Odbila staviti masku pa kašljala po vozaču Ubera u Americi. Sad je uhićena

Screenshot: Twitter

U SAD-u je jučer uhićena žena koja je odbila nositi zaštitnu masku u Uberu, a zatim poprskala vozača paprenim sprejem.

Do sukoba između putnica i vozača došlo je 7. ožujka nakon što je Malaysia King (24) skinula zaštitnu masku, a zatim počela kašljati po vozaču. Cijeli događaj je snimila nadzorna kamera u vozilu.

Druga osumnjičena putnica 24-godišnja Arna Kimiai obavijestila je da će se predati, kazala je policija.

Pokušala mu je i ukrasti mobitel

"Drago nam je čuti da Kimiai namjerava postupiti ispravno", rekla je poručnica Tracy McCray iz policijske postaje San Francisco (SFPD).

Vozač Ubera Subhakara Khadke (32) kazao je kako su putnice odbile nositi zaštitnu masku, kako mu je jedna od njih pokušala ukrasti mobitel i kako je protiv njega korišten papreni sprej.

U San Franciscu su uvedene mjere za suzbijanje covida-19, među kojima je i ona o obaveznom nošenju zaštitne maske "koja pokriva nos i usta" kada se građani nalaze na manje od dva metra udaljenosti od nekoga tko nije član njihovog kućanstva, kada se koristi javni prijevoz i kada se koristi prijevoz u poslovne svrhe, piše BBC.

Što se vidi na snimci?

Na snimci s nadzorne kamere Ubera vide se tri putnice koje sjede straga, od kojih dvije u jednom trenutku skidaju maske s lica. Treća putnica još nije imenovana.

Jedna od njih se zatim naginje naprijed i kašlje prema vozaču i pokušava uzeti njegov mobitel.

Khadka je rekao policiji da je zaustavio vozilo nekoliko minuta nakon što je pokupio tri putnice jer je primijetio da jedna od njih ne nosi masku. Kazao je da je došlo do sukoba kada je rekao da će nastaviti voziti jedino ako svi imaju maske na licu.

Kada su putnice izašle iz vozila, jedna od njih je uzela sprej za zaštitu i pošpricala vozača kroz otvoreni prozor.

Pročitajte više