Odbor za nacionalnu sigurnost traži očitovanje MUP-a oko napada na Indexovog novinara

Foto: FAH

ČLANOVI saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije suglasili su se da se od unutarnje kontrole Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) zatraži izvješće o napadu policajca na novinara Indexa u Splitu.

>> Zašto policija laže o napadu svog čovjeka na novinara Indexa?

"Predlažem da se izvješće koje će se proslijediti Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, dostavi i našem odboru", predložio je SDP-ov Nenad Stazić, a suglasili se ostali članovi odbora.

Podsjetimo, prije dva dana muškarac na popularnoj splitskoj plaži prijetio je samoubojstvom koje je na kraju i počinio. Kao što je uobičajeno u takvim slučajevima na teren su, uz policiju, odmah izašli i novinari, a među njima je bio i naš reporter Drago Miljuš.



Miljuš je za Index izvještavao uživo s javne površine te je stajao izvan područja koje je policija ogradila i blokirala. Njegov prijenos događaja uživo gledale su tisuće ljudi. U jednom trenutku Miljušu i njegovom kolegi novinaru iz 24 sata prilazi policajac i počinje ih odgurivati s, podsjećamo, javne površine koja je bila izvan područja koje je policija ogradila.

Uz vokabular i pristup neprimjeren javnom službeniku plaćenom novcem poreznih obveznika, policajac nastavlja koristiti silu i gurati Miljuša. Prijeti mu da će baciti njegovu privatnu imovinu, odnosno mobitel kojim izvještava u more.

Nakon prijetnje popraćene psovkama, policajac je svoju prijetnju i ostvario - uzeo je Miljušev mobitel i bacio ga u more. U tom trenutku dotrčava drugi, interventni policajac i iz zaleta udara Indexova reportera šakom u glavu. Poručuje mu da bi ga "najradije zadavio".



Šokirani Miljuš potom odlazi na Hitnu pomoć, gdje mu šivaju usnu koja je pukla zbog udarca javnog službenika plaćenog novcem poreznih obveznika.
 

Pročitajte više