Odgađa se zabrana rada nedjeljom

Ilustracija: Pixsell

NACRT prijedloga novog Zakona o trgovini, koji je predviđao da će trgovine moći raditi samo 16 nedjelja u godini, ipak neće biti izglasan do 1. siječnja, javlja Jutarnji.

Nacrt je prošao javno savjetovanje koje je počelo još 3. srpnja, a zatvoreno 1. kolovoza. No konačnog teksta novog izmijenjenog zakona još nema u vladinoj proceduri, a ustavna stanka u radu sabora, koji bi ga trebao izglasati, počinje 15. prosinca, što znači da se do daljnjega odgađa primjena zabrane rada trgovina nedjeljom.

Iz Ministarstva kažu da se još uvijek "razmatraju i analiziraju primjedbe i prijedlozi koji su pristigli u velikom broju te da su u tijeku konzultacije sa svim dionicima uključenima u ovaj proces".

Osim zabrane rada nedjeljom, u Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trgovini pojavila se još jedna stvar - zabrana rada dućanima nakon 21 sat.

"Odredbom članka 2. ovog Prijedloga zakona predlaže se izmjena Zakona o trgovini u članku 57. tako da radno vrijeme prodajnih objekata određuje trgovac od ponedjeljka do subote s početkom najranije od 6:00 do najkasnije 21:00, te da prodajni objekti nedjeljom i blagdanima budu pretežito zatvoreni", stoji u Nacrtu.

Pročitajte više

 

Pročitajte više