Odgođena velika Putinova presica, tvrdi ruski medij

Foto: EPA

Vladimir Putin trebao je održati svoju godišnju konferenciju za novinare ovog mjeseca, ali novo izvješće sugerira da ju je odlučio odgoditi za nekoliko mjeseci.

Ruska novinska kuća Kommersant citirala je izvore u Kremlju kako bi to moglo biti odgođeno do studenog ili prosinca. Naveli su da se novinarska tribina s Putinom odgađa dok "ruska vojna situacija ne bude stabilnija".

Međutim, izvor je, navode, izjavio da su skorašnji datumi bili preliminarni i da je ruski predsjednik namjeravao održati događaj prije predsjedničkih izbora u ožujku 2024.

Analitičari Instituta za proučavanje rata (ISW) su procijenili da će on vjerojatno održati konferenciju za novinare početkom ovog mjeseca nakon što su ruske snage zauzele Bahmut, ali kažu da njezino odgađanje "indicira da bi Kremlj zauzimanje Bahmuta mogao shvatiti kao nedovoljna pobjeda kako bi se kompenzirala ukupna nestabilna ruska vojna situacija u Ukrajini".

Iz ISW-a su dodali i da odgoda "dodatno ilustrira Putinov pad od naizgled upletenog i snažnog vođe do onog koji se češće prikazuje kao rubno uključen u male infrastrukturne projekte".

Pročitajte više