ODLUKA O CRNOJI DANAS POPODNE Karamarko zaprijetio: Branitelji će pokrenuti rat ako ga smijenite

Foto: FAH

OD jučer u 14.30 pregovaralo se o sudbini ministra Mije Crnoje u Banskim dvorima. Sastanak je trajao sve do 1.30 ujutro, nakon čega je novinarima priopćeno da u srijedu odluka o smjeni neće biti donesena. Kako saznajemo iz Vlade, razgovori se nastavljaju u četvrtak.

> ODLUKA U ČETVRTAK POPODNE Orešković traži stručnjake da naprave izvještaj o Crnoji

Doznajemo kako su u srijedu provjeravali sve papire, a to će nastaviti i danas na sjednici vlade kojoj Crnoja neće prisustvovati.

Dosad su se konzultirali Vladini pravnici, a jučer su u pomoć pozvali i vanjske eksperte koji će sačiniti izvještaj o cijelom slučaju.

"Taj dokument bi premijeru i dvojici potpredsjednika dati sliku jesu li i koliko kršeni zakoni. Kad dobiju izvještaj donijet će odluku o sudbini ministra. Žele naglasiti da su bili temeljiti. Ne žele suditi na temelju medijskih napisa niti na temelju svojih ili Crnojinih procjena. Nego na temelju ekspertnog izvještaja.", rekao je novinarima u Vladi Miljenko Manjkas.

Kako je doznao Index od jednog od sudionika na sastanku, Tomislav Karamarko zaprijetio je Oreškoviću i Petrovu riječima: "Branitelji će pokrenuti rat ako smijenite Crnoju".

Odluka se očekuje nakon sjednice Vlade, negdje oko 15 sati.

Pročitajte više