Čileanski makro u Zagrebu prostituirao dvije Kolumbijke, određen mu je pritvor

Ilustracija: Shutterstock

SUDAC istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor 40-godišnjem čileanskom državljaninu koji je osumnjičen da je na području Zagreba podvodio dvije državljanke Kolumbije, izvijestilo je Državno odvjetništvo (DORH). Tužiteljstvo je preciziralo da je čileanskom državljaninu određen pritvor zbog opasnosti od bijega.

Prema navodima tužiteljstva, čileanskog državljanina se sumnjiči da je od 25. travnja do 9. svibnja ove godine na području Hrvatske i Srbije vrbovao dvije državljanke Kolumbije kako bi uz naplatu klijentima pružale spolne usluge, od čega bi osumnjičenik zadržavao dio zarađenog iznosa.

Zaradio je najmanje 7500 eura

Sumnja se da je osumnjičenik na jednoj internetskoj stranici kreirao i ažurirao profile oštećenica, uz koje je objavio njihove fotografije i brojeve telefona pa se, po pozivu na oglašene telefonske brojeve, javljao klijentima s kojima je dogovarao cijenu i vrstu usluga, nakon čega ih je upućivao na lokacije u Zagrebu radi pružanja tih usluga. Čileanski državljanin je, kako sumnja tužiteljstvo, tako zaradio najmanje 7500 eura.

Policija je ranije objavila kako su dvije 32-godišnje kolumbijske državljanke u navedenom razdoblju pružile najmanje 30 spolnih usluga za novčani iznos, koji su potom dijelile s osumnjičenim. Dodala je da je tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenog privremeno oduzeto više mobitela i novac za koji se sumnja da potječe od prostitucije.

Pročitajte više