Odvjetnici generala Gotovine preuzeli dokumente

ODVJETNIČKI tim generala Ante Gotovine jutros je, temeljem sudske odluke, u Uredu za suradnju s međunarodnim kaznenim sudom preuzeo 77 dokumenata koje je Vlada ranije predala Haškom tužiteljstvu.

Branitelju Anti Vukorepi dokumente je predao pomoćnik ministrice pravosuđa i predstojnik Ureda Jakša Muljačić.

"Sve smo primili i zahvalni smo Uredu i gospodinu pomoćniku da je to tako brzo riješeno", kratko je prokomentirao Vukorepa.

Upitan koji su daljnji postupci Gotovinina odvjetničkog tima Vukorepa je rekao da će to odlučiti tek nakon što prouče dokumente.

Rekao je da ne može odgovoriti niti očekuje li da će se nakon predaje dokumenata general Gotovina pojaviti pred Haškim sudom.

Presudom i rješenjem o ovrsi iz prosinca prošle godine zagrebački Općinski sud odredio je da Vlada odvjetničkom timu haškog optuženika Gotovine mora predati 77 dokumenata dostavljenih Haškom tužiteljstvu u rujnu 1995. i još neke dokumente poslane u Den Haag u veljači prošle godine.

Vlada je prošlotjednu odluku o dodjeli dokumenata donijela nakon konzultacija s haškim tužiteljstvom koje se do sada tomu protivilo jer je Gotovina nedostupan Haškom sudu.

Glasnogovornica Haškog tužiteljstva Florence Hartmann jučer je izjavila da je glavna tužiteljica Carla del Ponte odlučila napraviti iznimku i odobriti predaju dokumenata koje Gotovinin odvjetnički tim traži više od dvije godine.

Hartmann je rekla kako je utvrđeno da su dokumenti takve prirode da njihovo prijevremeno objavljivanje ne bi štetilo slučaju.

Pročitajte više