Odvjetnici Mamića i Todorićevog zeta branit će i SMS falsifikatora

Foto: Davor Javorović/Pixsell, Facebook

BIVŠI policijski informatičar Franjo Varga od jučer ima nove branitelje. Iste one koji su na osječkom sudu branili Zdravka i Zorana Mamića. Naime, nakon što je Mamić u sudnici podivljao pa su mu Jadranka Sloković i Čedo Prodanović otkazali punomoć, braća Mamić angažirala su Ivana Stanića i Nikolu Mandića.

Njih dvojica preuzet će i obranu Franje Varge, informatičara koji je lažirao SMS za Mamića, ali navodno i one kojima je mahao Ivica Todorić.

Zanimljivo je da je Nikola Mandić angažiran i kao odvjetnik Hrvoja Balenta, bivšeg supruga Ive Todorić koji je uhapšen u velikoj akciji policije i DORH-a.

Za Zdravka Mamića bio je zadužen Ivan Stanić. On je već vodio Mamićevu obranu u dijelu procesa za sumnjive milijunske poteze u transferima igrača za koje se još uvijek vodi istraga. Zorana Mamića preuzeo je Nikola Mandić.

Odvjetnik Ivan Stanić ima velik ugled u pravničkim krugovima. Premda mlad, iza sebe ima nekoliko velikih procesa. Branio je optužene u slučaju malverzacija u Karlovačkoj banci, zatim je bio dio braniteljskog tima u postupku protiv suradnika Milana Bandića, a branio je i optužene za ratni zločin nad srpskim civilima u slučaju Grubori. Zastupa i bivšu HSS-ovku Marijanu Petir.

Spomenimo još kako je odvjetnički ured u kojemu rade Stanić i Mandić na adresi Trg žrtava fašizma 6, dok je sjedište HDZ-a na Trgu žrtava fašizma 4.

Vargi mjesec dana zatvora

Franji Vargi prije tjedan dana određeno je mjesec dana pritvora. Podsjetimo, USKOK u priopćenju navodi kako se 36-godišnjaka tereti da je u razdoblju od veljače do 20. rujna ove godine na području Belišća i Zagreba za više osoba u kaznenim i drugim postupcima koji se vode protiv njih izrađivao lažnu SMS korespondenciju i drugu dokumentaciju kako bi te osobe ishodile povoljne sudske odluke.

Tako ga se sumnjiči da je izradio lažnu prepisku između bivšega Glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i jednoga suca koji je u tom predmetu bio član sudskoga vijeća, a prema kojoj je Cvitan vršio pritisak na suca da prije objave prvostupanjske presude u tom predmetu, a bez ikakvih dokaza, osudi jednoga okrivljenika u kaznenom postupku koji se protiv Zdravka Mamića, njegova brata Zorana Mamića, bivšega Dinamova direktora Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara vodio pred osječkim Županijskim sudom.

Pročitajte više