Odvjetnik: Blanka Tuđen-Mazuth se oporavlja nakon rezanja vena

ZDRAVSTVENO stanje bivše stečajne upraviteljice tvornice ferolegura "Dalmacija Dugi Rat" Blanke Tuđen-Mazuth, optužene za primanje mita od 300 tisuća eura, stabilno je i ona se oporavlja nakon što je prošlog tjedna pokušala samoubojstvo rezanjem vena, izjavio je danas njezin branitelj Rajko Mlinarić.

"Blanka Tuđen Mazuth uspješno se oporavlja od prošlotjednog događaja", kazao je Mlinarić Hini.

Rekao je kako ne zna okolnosti pod kojima je njegova branjenica 6. siječnja u svom odvjetničkom uredu u Zagrebu pokušala samoubojstvo.

U zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnice danas se nisu mogle dobiti informacije o njezinom stanju.

Mlinarić smatra da će ovaj događaj utjecati na daljnji tijek kaznenog postupka koji je protiv Blanke Tuđen-Mazuth pokrenut na splitskom Županijskom sudu. Nju je USKOK krajem studenoga prošle godine osumnjičio da je kao stečajna upraviteljica tvornice ferolegura pokušala iznuditi 300 tisuća eura mita od Branka Roglića koji je bio zainteresiran za kupnju tvornice. Nakon uhićenja bila je u pritvoru, a u prosincu je puštena da se brani sa slobode.

"Blanka Tuđen-Mazuth nije sposobna sudjelovati u postupku i vjerojatno će joj nakon izlaska iz bolnice biti potrebna rehabilitacija", kazao je Mlinarić, ocijenivši kako će najnoviji događaj odgoditi nastavak kaznenog postupka.

Uz Blanku Tuđen-Mazuth za primanje mita osumnjičeni su njezin pomoćnik Neno Banić, revizor Milan Buljan i sudac Trgovačkog suda u Splitu Damir Čudina kojemu je Državno sudbeno vijeće krajem prosinca prošle godine ukinulo sudački imunitet. No, liječnik sudski vještak utvrdio je da zbog teškog zdravstvenog stanja Čudina nije sposoban sudjelovati u kaznenom postupku u bilo kojem svojstvu.

USKOK je 23. prosinca podnio zahtjev za proširenjem istrage nad Blankom Tuđen Mazuth zbog osnovane sumnje da je tvornicu "Dalmaciju - Dugi Rat" oštetila za 463 tisuća kuna, no sud o tom zahtjevu još nije odlučio.

Pročitajte više