Odvjetnik Nobilo: Ovo je jedan od većih skandala hrvatskog pravosuđa

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

ANTO NOBILO, odvjetnik Piruške Canjuge, tvrdi da njegova klijentica ne poznaje bivšu tužiteljicu uhićenu u akciji USKOK-a.

Nitko iz zagrebačkog državnog odvjetništva nije znao da USKOK ima saznanja o bivšoj tužiteljici, a do nje su dovele mjere prisluškivanja njezina supruga osumnjičenog u aferi Janaf te poruke iz njegova mobitela.

Odvjetnici danas uhićenih, pak, u sklopu obrane prstom upiru na samo tužiteljstvo i slučaj Agrokor koji je 8.5 milijuna kuna dao revizorskoj kući za vještačenje. Jedan od njih je i Anto Nobilo, odvjetnik Piruške Canjuge.

"Ovo je namjerno sinkronizirano nakon što je DORH vidio da je izašla informacija o pretresima stanova gospođe Canjuge. A povlačenje optužnice je jedan od većih skandala hrvatskog pravosuđa. To rade kako bi izbjegli saslušanje ključnog vještaka", kazao je Anto Nobilo za Novu TV.

"Prema onome što sam vidio - tanko je"

Odvjetnik kaže da je sud naredio da se sasluša Kamal Ismail na dokaznom ročištu, gdje bi bili i branitelji koji bi mogli postavljati pitanja. "Činjenica je da je Agrokor dao vještake koje su istovremeno plaćali za vrijeme vještačenja", kaže Nobilo.

Kaže da mu je Canjuga rekla da ne poznaje bivšu tužiteljicu, no Nobilo ne zna jesu li se znali supruzi Puklin i Canjuga. Ona se ne tereti da je davala mito, već samo za poticanje zlouporabe službenog položaja.

"Prema onome što sam pročitao, to mi je tanko. Tamo su banalne stvari. Nema dokaza u velikom Agrokoru za Pirušku Canjugu, kao i za mali Agrokor", tvrdi Nobilo.

Pročitajte više