Odvjetnik: Tijelo Danke Ilić nikada neće biti pronađeno

Foto: M.M./ATAImages/PIXSELL

Srpski odvjetnik Borivoje Borović izjavio je danas da tijelo djevojčice Danke Ilić (2) iz Bora, koja je nestala 26. ožujka, nikada neće biti pronađeno. 

Borović je agenciji Beta kazao da je pod pritiskom političke vlasti policija odradila istragu "traljavo i neprofesionalno". 

"Ovaj slučaj je policija upropastila jer je javno vodila istragu, objavljujući čak i izjave koje su okrivljeni dali na saslušanju. Pogrešno je i što je javnosti i okrivljenima priopćeno da je za to kazneno djelo predviđena doživotna kazna zatvora. Zatim je u policijskoj stanici preminuo jedan od osumnjičenih, vjerojatno pod torturom. Sada svaki okrivljeni, koji je preživio, može reći da mu je pod policijskom torturom iznuđena izjava", rekao je odvjetnik. 

"Ako ne pronađu DNA u vozilu, to znači da su političari kontaminirali sve dokaze"

Prema njegovim riječima, ako se dokaže da je Dalibor Dragijević preminuo uslijed policijske torture, izjave ostalih okrivljenih koji su priznali zločin ne mogu biti dokaz. 

"Ako ne bude ni DNA tragova iz vozila, to će značiti da su političari kontaminirali sve dokaze, jer su brzopleto htjeli priopćiti da je riješen taj slučaj. Policija se prilično osramotila što ni poslije skoro dva mjeseca nije pronašla tijelo. Očigledno je da nisu na vrijeme poduzeli kriminalističke i forenzičke radnje, već su se oslanjali na poligraf, što je nebitno za tužiteljsku istragu", rekao je Borović. 

Naglasio je da tijelo djevojčice neće biti pronađeno. 

"Tijelo Danke Ilić neće biti pronađeno i istraga će se morati obustaviti, a ova tragedija će biti pretvorena u farsu", procijenio je. 

Dodao je da je slučaj Danke Ilić samo jedan u nizu koji policija nije riješila zbog pritiska i miješanja političke vlasti. 

"Nije prvi put da su se političari umiješali u istrage ubojstva"

"Političari su se umiješali i u istrage ubojstva pjevačice Jelene Marjanović i odvjetnika Miše Ognjanovića, priopćavajući poslije nekoliko dana da se zna tko su ubojice. U svim tim slučajevima, umjesto da u tajnosti dostavlja dokaze tužilaštvu, policija je sve detalje iz istrage dostavljala pojedinim političarima. Nijedan sudski predmet nije oformljen a da prethodno nije konzultiran netko od političara da oni procijene kako bi trebalo voditi istragu", kazao je Borović. 

Podsjetimo, djevojčica Danka Ilić nestala je 26. ožujka iz obiteljskog dvorišta u naselju Banjsko polje pokraj Bora. Da je djevojčica ubijena, javnosti je priopćio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić 4. travnja. Zbog sumnje da su malu Danku prvo udarili službenim automobilom, a potom je stavili u vozilo i ubili, uhićeni su Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50), zaposleni u JKP-u Vodovod iz Bora. 

Njima se na teret stavlja i da su tijelo djevojčice bacili na deponij. 

Jedan od osumnjičenih za pomaganje umro nasilnom smrću u pritvoru

Dalibor Dragijević i njegov otac Rade uhićeni su 6. travnja zbog sumnje da su pomagali Dejanu Dragijeviću premjestiti tijelo djevojčice na, za sada, nepoznatu lokaciju. Dejan Dragijević je preminuo 7. travnja u policijskoj stanici u Boru, priopćio je MUP Srbije. 

U priopćenju su naveli da je "mrtvozornik konstatirao prirodnu smrt", ali kasnije je na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu utvrđeno da je na tijelu imao ozljede te da je njegova smrt nastupila nasilnim putem. Istragu o njegovoj nasilnoj smrti provodi Sektor unutrašnje kontrole MUP-a. 

U međuvremenu u Više javno tužilaštvo u Zaječaru stigli su prvi rezultati DNA vještačenja iz Nacionalnog kriminalističko-tehnološkog centra u kojima nema bioloških tragova djevojčice. 

Tijelo Danke Ilić još nije pronađeno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.