Odvjetnik u fušu: Inspekcija oglobila Hanžekovića, studenti mu radili na tuđe iskaznice!

INSPEKCIJA rada u velikoj je ofenzivi. Posljednjih tjedana obilaze odvjetničke urede i gledaju je li se poštuje slovo zakona. Do zadnjeg zareza! Tko nema takvu banalnost poput naljepnice "Zabranjeno pušenje" morat će odriješiti kesu. Globe se i oni koji su zaboravili nabaviti protupožarni aparat, istaknuti i pečatirati kontroverzni Pravilnik o sprječavanju pranja novca ili, pak, ponuditi svojim strankama - knjigu žalbi! 

Blagajnik HOK-a zaboravio na studente?

U Zagrebu je "odstrijeljena" krupna lovina! Odvjetnik Marijan Hanžeković potvrdio nam je da su i njega posjetili. "Jest, bili su, kaznu sam platio", priznao je Hanžeković, koji zastupa niz velikih klijenata, poput Hrvatske radio televizije, a usto obnaša i dužnost blagajnika u Upravnom odboru Hrvatske odvjetničke komore. Nedavno je izabran za šefa Hrvatskog jedriličarskog saveza. Dok je šefovao HOK-om za vrijeme Tuđmana odvjetničke tarife skočile su u nebo...

Index doznaje kako su Hanžekovića oglobili za čak 250 tisuća kuna, i to ne zbog prozaičnosti poput naljepnica na zidu ili položenog ispita prve pomoći i zaštite na radu. Kod Hanžekovića je situacija bila kud i kamo ozbiljnija, jer su mu inspektori u uredu pronašli studente koji rade preko student servisa na tuđe iskaznice. 

"Ured ima 107 ljudi..."

"To su studenti koji otvaraju poštu. Znate, moj ured ima 107 ljudi, a ja o tome nisam baš previše vodio računa. No, Zakon se mora poštivati i tu nikakvog spora nema", kaže nam odvjetnik Hanžeković.

Nije htio o kazni. Tvrdi da je puno manja od 250 tisuća kuna, ali koliko manja, nije htio otkriti.

Ofenziva Inspektorata na odvjetničke urede poduzeta je, pretpostavlja se, kako bi se utjerala koja kuna u devastiranu državnu blagajnu. Sad su više-manje svi obaviješteni što se događa pa je dosta odvjetnika na brzinu krenulo na polaganje tečaja zaštite na radu te u nabavu naljepnica i kutija prve pomoći. 

Pročitajte više