Odvjetnik uhićenih švercera kokaina: Ovo je jedan od većih slučajeva razotkrivanja

Screenshot: RTL

ODVJETNIK Gordan Preglej, koji brani dvojicu osumnjičenika uhićenih u međunarodnoj akciji protiv krijumčara kokaina iz Južne Amerike u Hrvatskoj, komentirao je ovaj slučaj.

Podsjetimo, USKOK je pokrenuo istragu protiv 14 hrvatskih državljana koje sumnjiči za šverc više stotina kilograma kokaina, preprodaju oružja i krijumčarenje stranaca. Prvoosumnjičenog Petra Ćosića (51) tereti se za ubojstvo Milana Milovca (47), suradnika uhićenog narkobosa Darka Šarića iz Beograda.

"Tereti ih se za zlouporabu opojnih droga u okviru zločinačkog udruženja. U ovoj fazi postupka oni se ne očituju o krivnji. Oni su to već odradili u USKOK-u. Ovdje se samo odlučuje o određivanju odnosno neodređivanju istražnog zatvora", rekao je odvjetnik Preglej za RTL.

"Ovo je jedan od većih slučajeva razotkrivanja"

Na pitanje je li ovo najveći takav slučaj razotkrivanja narkoorganizacije, odvjetnik je potvrdno odgovorio.

"Ovo je jedan od većih slučajeva razotkrivanja, kako ćemo to zvati, vidjet ćemo kroz postupak. Ali u svakom slučaju radi se o velikim količinama koje se okrivljenicima stavljaju na teret", kazao je.

Kako kaže, vrlo malo se zna što stoji u spisima te objašnjava da je ovo početna faza postupka. Iznio je da im se na teret stavlja da su s područja Južne Amerike prebacivali veće količine kokaina.

Ne želi nagađati o tome je li slučaj povezan sa Srbijom 

Upitan je li slučaj u Hrvatskoj povezan s onim u Srbiji i privođenjem narkobosa Darka Šarića, odvjetnik odgovara da oni to iz spisa ne mogu reći i da on to ne zna. "Preuranjeno je za spekulaciju", dodaje Preglej.

Odgovarajući na pitanje je li prema njegovim saznanjima ovo hrvatski ogranak te narkohobotnice, Preglej kaže da je teško govoriti o tome postoje li zločinačka udruženja na području bivše Jugoslavije.

"Ja to ne znam i zaista o tome ne bih htio spekulirati", rekao je odvjetnik Preglej za RTL.

Pročitajte više