Odvjetnika pitali gdje je Horvatinčić. Pogledajte što je rekao

Screenshot: Index

HORVATINČIĆEV odvjetnik je nakon presude kojom je njegov branjenik proglašen krivim i osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora dao izjavu medijima. 

Novinari su ga pitali gdje je Tomislav Horvatinčić s obzirom na to da nije bio na izricanju presude. 

"U Hrvatskoj je. Nije dužan dolaziti na izricanje presude. Mogli ste primijetiti u kakvom je zdravstvenom stanju bio. Odgađao je operativne zahvate da bi proces išao što brže. Vidite kakav je njegov odnos prema sudu", rekao je Miljević. 

Horvatinčićev odvjetnik je naglasio kako je riječ o nepravomoćnoj presudi te je izrazio svoju sumnju da će ovakva presuda opstati. 

"Bit će problema s dokazivanjem zakonitosti"

"Mislim da će biti određenih problema s vrednovanjem zakonitosti. Koliko sam razabrao, iz mnogobrojnih vještačenja se ne uvažava ništa što je išlo u korist obrane, nego navodi iz optužnice. Čini se da još nema konačnog suda, po meni su sve rekli vještaci neurološke struke i drugi vještaci. S neizravne namjere je preinačio na svjesni nehat pa smo imali psihijatrijsko vještačenje nakon čega je oslobođen na drugom suđenju, a sad je sve vraćeno na prvu presudu kojom je potvrđeno sve iz optužnice.

Najavio je i sljedeće korake. 

Najavio žalbu

"Pisat ćemo žalbu. Mi ćemo u zakonskom roku napisati žalbu", najavio je Miljević.

Novinari su ga pitali je li javio Horvatinčiću presudu. 

"Ja mu nisam javio, ali nisam siguran da nije već vidio", rekao je Miljević. 

Pročitajte više