U Kosovskoj Mitrovici se oglasile sirene za uzbunu, gradom odjekivale detonacije

Screenshot: Facebook

DANAS poslijepodne oglasile su se sirene za uzbunu u Kosovskoj Mitrovici, gradu na sjeveru Kosova.

Sirene su se čule nakon što su ranije danas službenici Centralne izborne komisije u pratnji kosovske policije upali u zgradu Općine Zubin Potok.

 

Video: Kontakt Plus Mitrovica

Ranije su članovi općinske izborne komisije u Sjevernoj Mitrovici u pratnji kosovskih specijalaca upali u prostorije koje je Centralna izborna komisija Kosova koristila tijekom prethodnih izbora, prenosi Nova.rs. Kako se doznaje, gradom su odjekivale detonacije od topovskih udara, a oglasile su se i sirene.

Šef Ureda za Kosovo i Metohiju: Ovo je najbrutalnija demonstracija sile

Ravnatelj Ureda za Kosovo i Metohiju Petar Petković je na Twitteru objavio fotografije vandaliziranih prostorija općinske izborne komisije u Mitrovici, navevši da se nastavlja Kurtijev teror nad Srbima.

Petković je ranije priopćio da današnja akcija predstavlja najbrutalniju demonstraciju sile i izazivanje novih tenzija i provokacija od strane Prištine, koju optužuje da nasiljem i jednostranim mjerama pokušava provesti svoje nelegalne, protupravne i jednostrane mjere i izazvati novu destabilizaciju prilika na terenu.

On je dodao da je kosovski premijer Albin Kurti režirao i tempirao da se ovo dogodi dok se u Tirani održava summit EU - Zapadni Balkan.

"Ovako izgleda takozvana demokracija i vladavina prava Albina Kurtija - dok zabranjuje Srbima da sudjeluju na izborima i referendumu, istovremeno dugim cijevima, puškama i nasiljem pokušava provesti svoje izbore na sjeveru pokrajine", naveo je Petković. Inače, 18. prosinca trebali bi se održati izbori nakon što su Srbi napustili kosovske institucije.

Pročitajte više