Ogroman noćni napad dronovima na Kijev. Po gradu padale krhotine, vrtić u plamenu

Foto: X

Rusija je tijekom noći pokrenula najveći napad dronovima na Ukrajinu, čiji je glavni cilj Kijev, objavile su jutros ukrajinske zračne snage. Istaknuli su kako je lansiran rekordan broj dronova iranske proizvodnje. Ukrajinske vlasti nešto prije toga kazale su da je veliki napad u tijeku na Kijev. 

"U ovom trenutku imamo dvoje ranjenih u okrugu Solomjanski. Oboje su primili liječničku pomoć na licu mjesta", napisao je na Telegramu gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko. U istoj četvrti zabilježeno je nekoliko požara, uključujući jedan u dječjem vrtiću, dodao je gradonačelnik glavnog grada.

Puno građana ostalo bez struje

Krhotine dronova koje je oborila ukrajinska protuzračna obrana također su pale na Pečerski okrug. Riječ je o eksplozivnim bespilotnim letjelicama iranske proizvodnje Shahed, prema lokalnim vlastima koje nisu dale procjenu broja projektila kojima je gađan glavni grad.

Iz ukrajinskog ministarstva energetike priopćili su kako je napad velikih razmjera na glavni grad prekinuo napajanje nadzemnog dalekovoda i da je bez struje ostalo 77 stambenih zgrada i 120 institucija. Tvrde kako su u tijeku radovi na sanaciji. 

Pročitajte više